Foto: EPA/LETA
Kambodžā notikušajā traģēdijā ārzemju tūristi nav nopietni cietuši un visi bojā gājušie ir vietējie, no Kambodžas ziņo "Delfi" speciālkorespondents.

Jaunākā informācija liecina, ka burzmā pēc Kambodžā notikušajā Ūdens festivāla pirmdien bojā gājuši 378 cilvēki.

Kā ziņo "Delfi" speciālkorespondents, bojā gājuši pārsvarā Kambodžas jaunieši, kuri izrādījušies vājākie panikā un lielajā burzmā. Visticamāk, panika sākusies pēc īssavienojuma tilta elektrības vados. Kambodžā lielo svelmi nomaina stipras lietus gāzes, un tā esot bijis arī pirmdien. Ņemot vērā, ka Kambodžas elektroinstalācijas nav sevišķi drošas, tad uz tilta noticis īssavienojums, daži cilvēki ir dabūjuši elektrības triecienu, pēc kā arī sākusies vispārēja panika, norāda "Delfi" speciālkorespondents.

Atgādinām, ka traģēdija notika pēc tam, kad pūlī noģība vairāki cilvēki, un sākās masveida grūstīšanās. Tas notika uz viena no galvaspilsētas tiltiem Ūdens festivāla noslēgumā, kad uz ielas bija lieli cilvēku pūļi. Sākotnēji ziņots, ka bojāgājuši 17 cilvēki, bet vēlāk atklājās, ka mirušo skaits ir ļoti liels. Daudzi simti cilvēku ar smagām traumām nogādāti slimnīcās.

Trīs dienu laikā Kambodžas Ūdens festivālu apmeklējuši vairāk nekā divi miljoni cilvēku, bet lielākā daļa bija pulcējusies tieši uz svētku kulmināciju, kas beidzās traģiski. Kambodžas premjerministrs Huņs Seņs licis uzsākt izmeklēšanu, ko uzraudzīs valsts augstākās amatpersonas. Ceturtdiena valstī izsludināta par sēru dienu.

Tā ir lielākā traģēdija Kambodžas vēsturē kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem gadiem, kad valdošais sarkano khmeru režīms veica cilvēku masveida apšaušanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!