Foto: DELFI

Igaunijas premjers Andruss Ansips otrdien iesniedzis demisijas rakstu prezidentam Tomasam Hendrikam Ilvesam, ziņo "Delfi.ee".

Ansips par savu lēmumu informējis arī parlamentu. Demisionējusī valdība gan turpinās darbu līdz jaunas valdības apstiprināšanai.

Jau ziņots, ka Ansips par demisijas plāniem paziņoja 23.februārīViņš ir amatā visilgāk bijušais valdības vadītājs Eiropas Savienībā.

2012.gadā, uzrunājot iedzīvotājus no "Vainemune" teātra, Ansips brīdināja savus tautiešus, ka vairs neplāno balotēties uz valdības vadītāja amatu.

"Lēmumu, ko pieņēmu pirms diviem gadiem, diktēja mana personiskā pārliecība, ka jebkam šajā dzīvē ir saprātīgs termiņš, ka katrai lietai ir savs sākums un savs nobeigums. Beigas vienmēr nozīmē kaut ko jaunu. Šis lēmums nav pieņemts spiediena rezultātā - cik daudz ir tādu, kas izdara spiedienu, tikpat daudz ir tādu, kas izsaka atbalstu. Tāda ir politikas realitāte, varētu pat teikt - nolemtība," sacījis Ansips.

Ansips Igaunijas valdības vadītāja amatu ieņēma kopš 2005.gada.

Ansipa pārstāvētā Reformu partija par viņa pēcteci premjerministra amatā izvēlējusies pašreizējo ES transporta komisāru Sīmu Kallasu, kas ir viens no Reformu partijas dibinātājiem.

2015.gadā Igaunijā paredzētas parlamenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!