Romas pāvests Jānis Pāvils II ir pieņēmis ASV Viskonsīnas štata Milvoku pilsētas arhibīskapa Roberta Vīklenda, kuru apsūdz mēģinājumā seksuāli uzmākties kādam universitātes studentam pirms vairāk nekā 20 gadiem, atlūgumu, piektdien paziņoja Vatikāns.
Vīklends ceturtdien paziņoja, ka ir panācis vienošanos par kompensāciju ar vīrieti, kurš apgalvo, ka garīdznieks viņam samaksājis gandrīz pusmiljonu dolāru (300 tūkstošus latu), lai viņš klusētu par uzmākšanās mēģinājumu.

Viena teikuma garajā paziņojumā Vatikāns norāda, ka pāvests, kurš šobrīd atrodas vizītē Bulgārijā, ir pieņēmis 75 gadus vecā arhibīskapa demisiju.

53 gadus vecais Pols Marsū ASV televīzijā ceturtdien sīki pastāstīja par to, kā Vīklends viņam pirms vairāk nekā 20 gadiem mēģinājis uzmākties.

Vīklends četru rindkopu garā paziņojumā konkrēti nenoliedz, ka mēģinājis uzmākties Marsū, taču norāda: "Es nekad neesmu nevienu ļaunprātīgi izmantojis."

Viņš arī paziņoja, ka ir aicinājis Vatikānu paātrināt viņa jau agrāk iesniegtā atlūguma izskatīšanu.

Vīklends ir jau otrais ASV bīskaps, kuram jāatbild uz apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos.

Trešdien Kentuki štata Leksingtonas bīskaps paziņoja, ka iet piespiedu atvaļinājumā, kamēr notiek izmeklēšana saistībā ar apsūdzībām, ka viņš seksuāli izmantojis altārzēnu. Bīskaps šīs apsūdzības kategoriski noliedz.

ASV katoļu baznīcu ir piemeklējis plaša mēroga seksa skandāls. Aprīlī amerikāņu kardināli divas dienas uzturējās Vatikānā un tikās ar pāvestu, lai runātu par seksa skandālu, kas sākotnēji izcēlās Bostonas arhibīskapijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!