Foto: AP/Scanpix
Vismaz 45 000 cilvēku svētdien, pirms otrdien gaidāmās jaunā likuma pieņemšanas, Parīzē piedalījušies lielā mītiņā pret viendzimuma laulībām un atļauju šiem pāriem adoptēt bērnus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Mītiņa organizatori noliedz policijas sniegtos datus par dalībnieku skaitu, norādot, ka protesta gājienā piedalījušies aptuveni 270 000 cilvēku.

Aptuveni 3500 cilvēki tikmēr pulcējās pretēju uzskatu paudēju mītiņā, izsakot atbalstu jaunajam likumam. Pasākumu noritēja miermīlīgi, nepiepildot bažas par iespējamām sadursmēm.

Pasākuma laikā par dažādiem pārkāpumiem aizturēti seši cilvēki, bet nopietni starpgadījumi nav bijuši.

Francijas prezidents Fransuā Olands un viņa Sociālistiskā partija ir sākuši reformas sociālajā jomā, pildot savus priekšvēlēšanu solījumus. Socioloģiskās aptaujas liecina, ka 55 – 60 procenti franču atbalsta viendzimuma laulības, bet tikai 50 procenti atbalsts tiesības šiem pāriem adoptēt bērnus.

Pret viendzimuma laulībām iestājas Katoļu baznīca un konservatīvā opozīcija, kas uzskata, ka viendzimuma laulības iedragās būtisku sabiedrības uzbūves pamatu.

Tikmēr Olandam ir zemākie popularitātes reitingi, salīdzinot ar jebkuru pēdējo laiku Francijas prezidentu. Oalandam līdz šim nav izdevies panākt solīto ekonomisko izaugsmi, bet bezdarba līmenis ir pārsniedzis 10 procentus, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!