Foto: Reuters/Scanpix

Neatkarīgās Skotijas atbalstītāji aicina pārskatīt referenduma rezultātus, norādot uz falsifikāciju balsu skaitīšanas laikā, vēsta „The Guardian”.

Portālā "change.org" petīciju parakstīja jau vairāk nekā 88 000 cilvēku. Petīcijas autori norāda uz referenduma "neskaitāmām falsifikāciju liecībām" un pieprasa rīkot atkārtotu balsojumu ar "neieinteresētu starptautisko pušu" iesaistīšanu.

"Ja ir kaut mazākās aizdomas par viltojumiem, es vēlētos rūpīgu izmeklēšanu," petīciju komentēja kāda no parakstītājām. "Es neticu, ka tik maz nobalsojuši "par", lūdzu, pārskaitiet un apstipriniet, ka rezultāti ir pareizi, citādi man nav miera."

Otra petīcija, kas publicēta portālā "38degrees.org.uk", savāca vairāk par 62 000 atbalstītāju. Tās autori pieprasa "izmeklēt balsu skaitīšanas procedūru" un "atļaut neatkarīgu balsu pārskaitīšanu".

Petīcijas komentāros parakstītāji norāda, ka falsifikācijas gadījumi esot fiksēti fotogrāfiju un videoierakstu veidā, kas pieejami internetā. Lielbritānijas varasiestādes noraidīja apsūdzības, taču lietotāji turpina izplatīt materiālus sociālajos tīklos.

Daudziem esot radījusi aizdomas par balsu skaitīšanu Dandijā, kur vairākas reizes tā pārtraukta uguns trauksmes dēļ.

Skotijas nacionālās partijas līderis Alekss Salmonds paziņoja, ka skotus "ir piemānījuši". Pēc viņa vārdiem, Londona pārliecināja Skotiju balsot pret neatkarību, radot "troksni" ap jaunu pilnvaru izveidošanos.

Jau vēstīts, ka 18. septembrī Skotijā notika referendums, kurā ap 55% pilsoņu nobalsoja par palikšanu Lielbritānijas sastāvā, bet pret nobalsoja 45%.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!