Kāda Dienvidāfrikas iedzīvotāja, kura mājās turēja vairāk nekā 1000 pieradinātas žurkas, tiks pakļauta psihiatru novērošanai, informēja policija.
Policija un pilsētas veselības aizsardzības darbinieki bija apstulbuši, 39 gadus vecās Gvinetas Kvikas mājās ieraugot simtiem žurku, kuras viņa, domājams, bija paņēmusi no laboratorijas.

"Visā savā dienesta laikā es nekad neko tādu nebiju redzējusi," sacīja policijas pārstāve, superintendante Amanda Hatinga.

"Māja bija pilna ar žurkām. Grīdlīstes bija sagrauztas, paklāji bija sagrauzti, mēbelēs un pat koka grīdā bija caurumi. To [žurku] tur bija vairāk kā tukstotis," viņa sacīja aģentūrai "Reuters".

Kviku novēros speciālisti, jo viņa mēģināja izdarīt pašnāvību, kamēr policisti un veselības aizsardzības darbinieki atradās viņas mājās.

Sieviete, domājams, žurkas paņēmusi mājās no Stellensbošas universitātes farmakoloģiskās laboratorijas, kurā viņa uz nepilnu slodzi strādāja līdz septembrim. Taču universitāte noliedza, ka Kvika paņēmusi žurkas no tās laboratorijām.

"Viņa sacīja, ka nevar pieņemt žurku nogalināšanu eksperimentos un to, kā pret tām izturas," sacīja Hatinga.

"Viņa bija devusi žurkām vārdus, un izskatījās, ka tās tiešām viņu klausa.. . Tās bija gluži kā viņas bērni," stāstīja Hatinga. Tomēr žurkas iekoda Kvikai, kad policisti un veselības darbinieki ieradās viņas mājās grauzējiem par nepatiku.

Kvika un viņas draugs parasti gulēja uz matrača dzīvojamā istabā, kurā žurkām bija liegts atrasties, izņemot vienu mīļāko žurku.

Grauzēju apkarošanas darbinieki pārklāja māju ar brezentu un ar gāzi noindēja žurkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!