Dienvideiropas valstis jau uzsākušas ārkārtas pasākumus, lai samazinātu ārkārtīgi augstās gaisa temperatūras negatīvo ietekmi, informē ārvalstu mediji.
Pirms diviem gadiem karstuma vilnis izraisīja tūkstošiem galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēku nāvi, nodarīja postījumus lauksaimniekiem un veicināja plašus mežu ugunsgrēkus.

Itālijas amatpersonas apgalvo, ka 2003.gada karstajā vasarā gāja bojā vēl 20 000 cilvēku, kas ir uz pusi vairāk, nekā tika ziņots sākotnēji.

Pašlaik termometra stabiņš Spānijas dienvidos ir sasniedzis jau 40 grādu atzīmi pēc Celsija, un Itālijas ziemeļos tuvojas tai, raksta BBC.

Itālijas masu mediji ziņo par septiņu cilvēku nāvi augstās gaisa temperatūras dēļ valsts ziemeļu daļā.

Francijā 2003.gada vasarā dzīvības zaudēja 15 000 cilvēku. Kāds 74 gadus vecs vīrietis, kurš tika atrasts miris savā dzīvoklī Parīzē, tiek uzskatīts par pirmo šī gada karstuma upuri Francijā.

Francijas, Spānijas un Itālijas valdības jau ir uzsākušas ārkārtas pasākumus, lai mazinātu karstuma ietekmi.

Francijas veselības ministrs Ksavjē Bertrāns ir nācis klajā ar četru līmeņu plānu, kas ietver sevī arī visietekmējamāko cilvēku reģistrāciju pilsētās, kur dzīvo vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju.

Spānijas dienvidos, kur temperatūra ir 40 grādi pēc Celsija, valdība plāno apziņot vecāka gadagājuma cilvēkus un ģimenes ar maziem bērniem, brīdinot tos par iespējamajām briesmām ar īsziņas palīdzību.

Valsts arī plāno atlikt 750 miljonus eiro ārkārtas gadījumu fondā, lai palīdzētu lauksaimniekiem, kas cīnās ar lielāko sausumu pēdējo 60 gadu laikā.

Itālijas veselības ministrija ir mudinājusi vietējās pašvaldības pārbaudīt vecāko iedzīvotāju veselības stāvokli, piezvanot viņiem vai apmeklējot cilvēkus, kuriem varētu draudēt vislielākās briesmas.

Pēdējo dienu laikā 35 grādu temperatūra novērota arī vairākās pilsētās, tajā skaitā Milānā, Florencē un Turīnā.

Ministrija ir arī izveidojusi telefona līniju, pa kuru piezvanot, var iegūt informāciju par visefektīvāko rīcību pārkaršanas, apdedzināšanās un citos gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!