Dienvidkoreja piektdien atsākusi propagandas pārraidīšanu uz Ziemeļkoreju, izmantojot līdzās robežai uzstādītos skaļruņus, šādi reaģējot uz Phenjanas veikto kodolizmēģinājumu.

Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam svinot savu dzimšanas dienu, milzīgie skaļruņi sāka raidīt vēstījumus, kuros kritizēts Kima režīms un slavināti demokrātijas labumi. Tāpat tiek pārraidītas dziesmas, ieskaitot neseno Dienvidkorejas popa hitu "Bang, Bang, Bang" un sērīgu balādi par "nāves eņģeli".

"Mēs esam izvēlējušies plašu spektru ar jaunākajiem populārajiem hitiem, lai to padarītu interesantāku," paziņoja Aizsardzības ministrijas amatpersona.

Propaganda tiek raidīta no 11 punktiem pie robežas un ir dzirdama vismaz desmit kilometru attālumā.

Propagandas skaļruņi pēc 11 gadu pārtraukuma tika uz dažām dienām ieslēgti pagājušā gada augustā, kad kārtējo reizi saasinājās saspīlējums abu valstu starpā.

Vairāku gadu garumā pret Ziemeļkoreju vērstie skaļruņi, kas bija uzstādīti vairākos desmitos punktu līdzās robežai, pārraidīja Seulas propagandas vēstījumus.

Tas tika pārtraukts uz abpusējas vienošanās pamata 2004.gadā - laika posmā, kad abu Koreju starpā tika atjaunotas attiecības.

Dienvidkoreja draudēja atsākt propagandas operācijas 2010.gadā, kad Ziemeļkorejas zemūdene uzspridzināja Dienvidkorejas korveti.

Kaut arī skaļruņi tika uzstādīti no jauna, tie tomēr netika izmantoti, Seulai savu pretreakciju ierobežojot ar radio pārraidēm ultraīsviļņu diapazonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!