Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejai ir elitāra karavīru vienība, kura jebkurā brīdī ir gatava veikt atentātu pret Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, ja Seulai būs bažas par Ziemeļkorejas kodolieroču draudiem, atsaucoties uz dienvidkorejiešu amatpersonām, vēsta raidsabiedrība CNN.

Tas nācis klajā trešdien, kad parlamentā iztaujāts aizsardzības ministrs Hans Minkū. "Jā, mums ir tāds plāns," ministrs atbildējis uz jautājumu, vai valstij ir nokomplektēta speciālo uzdevumu vienība, kura spētu likvidēt Ziemeļkorejas vadoni Kimu.

Foto: Reuters/Scanpix

"Dienvidkorejai ir vispārējs priekšstats un plāns izmantot precīzas raķešu spējas pret ienaidnieka būvēm plašos apvidos, kā arī likvidēt ienaidnieka vadību," papildināja ministrs.

Aizdomas, ka Dienvidkorejai ir plāns Kima likvidēšanai ārkārtas gadījumā, bijušas jau sen, taču ministra atklātā atbilde daudziem bija pārsteigums, raksturo CNN.

Dienvidkoreja savu retoriku pret naidīgo ziemeļu kaimiņu ir pastiprinājusi kopš 9. septembra, kad Ziemeļkoreja veica savu piekto kodolizmēģinājumu. Šonedēļ Ziemeļkoreja izmēģināja jauna veida raķetes dzinēju, kurš varētu tikt izmantots starpkontinentālās raķetēs.

Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija ir norādījusi, ka gatavojas sliktākajam scenārijam un pieļauj, ka Phenjana gatavojas arī sestajam kodolizmēģinājuma.

Tikai dažas stundas pēc tam, kad Ziemeļkoreja paziņoja par to, ka izmēģinājusi kodolgalviņu, Seula atklāja, ka tai ir "Korejas Masīvā soda un atriebības sistēma", kas iekļauj ķirurģiski precīzus raķešu uzbrukumus, ekskluzīvas speciālo spēku vienības un spēju dot triecienu Ziemeļkorejas vadībai, ja Seula sajustos kodolieroču apdraudēta.

Foto: AP/Scanpix

Totalitārā Ziemeļkoreja savā kareivīgajā retorikā bieži draud saviem kaimiņiem un ASV. Tāpat sveša abām valstīm nav speciālo vienību izmantošana.

1968. gadā īpaši apmācīta ziemeļkorejiešu desantnieku vienība iefiltrējās Dienvidos un devās uz Seulu nogalināt prezidentu Paku Čonhi. Vienība gan tika atklāta un gandrīz pilnībā iznīcināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!