Foto: EPA/LETA
Dienvidkorejiešu aktīvistu grupa sestdien ar baloniem centās nogādāt pār robežai uz Ziemeļkoreju siltas zeķes, ziņo "Itar Tass", atsaucoties uz Dienvidkorejas aģentūru "Renhap".

Zeķu sūtīšanas akcija ir daļa no jaunas kampaņas, kurā dienvidkorejieši mēģina ziemas laikā palīdzēt Ziemeļkorejas iedzīvotājiem.

Akcijā 50 Korejas pussalas miera organizācijas aktīvisti ar baloniem pāri robežai nosūtījuši 800 pāru siltu zeķu.

"Mēs zinām, no kā cieš mūsu brāļi Ziemeļkorejā. Lūdzu, izdzīvojiet līdz apvienošanai!" aicināja viens no akcijas dalībniekiem.

Balonus iepriekš bieži izmantoja aktīvisti, lai sūtītu uz Ziemeļkoreju skrejlapas ar komunistiskā režīma kritiku, taču zeķes pāri robežai šādā veidā ceļo reizi pirmo.

Jau ziņots, ka pašlaik Ziemeļkorejā valda 11 dienu sēras, lai godātu nedēļas nogalē mirušo valsts vadītāju Kimu Čeniru. Pasauli darījusi nemierīgu Čenira nāve. Viņa vietā valsti vadīs 28 gadus vecais dēls Čenuns, kuram esot neliela pieredze valsts vadībā.

Čenirs Ziemeķoreju vadīja kopš 1994.gada. Šī valsts pasaulē zināma kā ļoti noslēgta un labi bruņota komunistiska valsts, kurai ir kodolieroči. Lielvalstis – ASV, Ķīna un citas jau apspriedušas taktiku Ziemeļkorejas uzraudzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!