Foto: AFP/Scanpix/LETA
Cilšu sadursmēs nemieru māktajā Dienvidsudānā tikai vienas dienas laikā nogalināts gandrīz 1000 cilvēku, trešdien paziņojis Uroras grāfistes pārvaldnieks Džons Daks Gatluaks.

Murles ciltij piederošu smagi bruņotu vīriešu grupa sestdien uzbrukusi vairākiem ciematiem Uroras grāfistē, kas atrodas Džonglejas štatā, aģentūrai DPA pastāstīja Gatluaks. Starp nogalinātajiem ir 230 sievietes un bērni, kā arī 270 jauni vīrieši, kas mēģināja aizstāvēt savas ģimenes un kaimiņus, pavēstīja amatpersona, piebilstot, ka vismaz 370 guvuši ievainojumus un ka daļa cietušo atrodas kritiskā stāvoklī.

Gatluaks norādīja, ka kopumā saņemta apstiprināta informācija par gandrīz 1000 mirušajiem un ka bojāgājušo skaits var pieaugt, jo turpinās bez vēsts pazudušo ciematnieku meklēšana. Daļa no viņiem, domājams, patvērusies džungļos, glābjoties no kaujiniekiem, kas bijuši bruņoti ar granātmetējiem un ložmetējiem.

Vietējās varasiestādes uzskata, ka uzbrukums bijusi atriebība par februārī notikušo sirojumu, ko veica Lunueru cilts piederīgie un kura laikā tika nolaupīti Murles ciltij piederošie mājlopi un bērni. Savstarpēju lopu laupīšanu Sudānas ciltis piekopušas gadsimtiem ilgi. Reizēm tiek nolaupīti arī naidīgās cilts bērni, kas pēc tam tiek izmantoti kā vergi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!