Vācijā saslimušo skaits ar jauno gripas paveidu jeb tā dēvēto "cūku gripu" pieauga līdz 2455 cilvēkiem, ceturtdien ziņo Roberta Koha pētniecības institūts, vēsta "RIA Novosti".

21. jūlijā Vācijā bija reģistrēti 1818 inficēšanās gadījumi ar A/H1N1 vīrusu, taču divu dienu laikā slimnieku skaits palielinājies par 637 cilvēkiem.

"Inficēšanās gadījumu skaita pieaugums skaidrojams, pirmkārt, ar to, ka cilvēki atgriežas no atvaļinājumiem un viņiem diagnosticē jaunais vīruss," norādīts institūta paziņojumā. No 637 jaunajiem saslimušajiem 528 cilvēki atgriezušies no atvaļinājumiem ārvalstīs, vairākums no viņiem atpūtās Spānijā.

Kā ziņots, otrdien Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāve otrdien informēja, ka "cūku gripas" upuru skaits pasaulē jau pārsniedzis 700. Vēl jūlija sākumā PVO ziņoja, ka A/H1N1 vīruss prasījis 429 cilvēku dzīvības. Jaunā slimība bija izplatījusies jau 136 valstīs un teritorijās, bet kopējais inficēto skaits pārsniedzis 90 000.

Argentīnā "cūku gripa" prasījusi 60 cilvēku dzīvības. Nāves gadījumu skaita ziņā tā pasaulē ieņem trešo vietu aiz ASV, kur cūku gripa paņēmusi 170 cilvēku dzīvības, un aiz Meksikas, kur miruši 119 pacienti.

Visvairāk inficēto Eiropā ir Lielbritānijā - 7447, bet Austrālijas-Klusā okeāna reģionā - Austrālijā, kur inficēto skaits sasniedzis 5298.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!