Foto: PantherMedia/Scanpix
Izsolē Londonā pirmdien par 75 tūkstošiem sterliņu mārciņu (aptuveni 67 000 latu) pārdota pudele 1811.gada baltā vīna "Chateau d`Yquem", informē ārvalstu masu mediji.

Izsole notika Londonas viesnīcā "Ritz" un to rīkoja kompānija "Antique Wine Company", kas nodarbojas ar retu vīnu tirdzniecību. 200 gadus veco vīnu iegādājās kolekcionārs Kristians Vanneks.

"Chateau d`Yquem" ir viens no labākajiem un dārgākajiem baltajiem vīniem pasaulē. "Antique Wine Company" vadītājs Stīvens Viljams to nodēvējis par labāko balto vīnu pasaulē. Viņš norādījis, ka, neraugoties uz "cienījamo vecumu", tikko pārdotais vīns visticamāk, ir saglabājis savu "saldo karameļu garšu".

Iepriekš visdārgākā pasaules baltā vīna tituls piederēja pudelei 1787.gada "Chateau d'Yquem Sauternes", kura tika pārdota par aptuveni 60 000 ASV dolāru (42 000 latu).

Savukārt visu laiku dārgākais vīns ir pudele 1947.gada sarkanā vīna "Cheval-Blanc", kuru pērn novembrī "Christie's" izsolē Ženēvā pārdeva par 304 tūkstošiem dolāru (213 tūkstoši latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!