Foto: Reuters/Scanpix
Ikgadējās Jaungada Berlīnes sniega kaujas organizatori bijuši spiesti atcelt pasākumu pārmērīgas cilvēku intereses dēļ, ceturtdien pavēstīja varasiestādes.

Sniega kaujas pasākums "Kreicberga pret Neikelnu" tika reklamēts dažādos sociālajos tīklos, ieskaitot "Facebook", "Youtube", "Twitter" un "MySpace", šādā veidā piesaistot lielu interesentu skaitu. Galu galā 1.janvāra kaujai pieteicās 8000 cilvēki, kas, pēc varasiestāžu domām, ir pārāk daudz, lai policija varētu nodrošināt kārtību, turklāt šāds pūlis neizbēgami sabojātu kokus un krūmus Hāzenheides parkā, kur būtu jānotiek pasākumam.

"Tik liels pūlis būtu nekontrolējams, un [to savaldīt] būtu pārāk daudz prasīts no policijas," skaidroja kāda amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. "Turklāt šāda cilvēku masa neizbēgami sabojātu Hāzenheides apstādījumus."

Saskaņā ar informāciju vietējā presē, kaujas organizators Ruvens Varnke domā pārcelt pasākumu uz bijušo Tempelhofas lidostu, tomēr varasiestādes apgalvo, ka nav saņēmušas šādu pieteikumu.

Leipcigā novembra beigās sākotnēji miermīlīga pikošanās izvērtās vardarbīgā grautiņā, kurā iesaistījās vairāk nekā pustūkstotis cilvēku. Pūlis meta ne tikai sniega pikas, bet arī petardes, pudeles un akmeņus. Vardarbīgajā incidentā tika ievainoti arī divi policisti un bojāts likumsargu transportlīdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!