Foto: Edijs Pālens
Popzvaigznes Maikla Džeksona tuvinieki ir apmierināti ar Losandželosas Augstākās tiesas otrdienas spriedumu, ar kuru mūziķa bijušais ārsts Konrāds Marija sodīts ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem par popmūzikas karaļa nonāvēšanu, vēsta BBC.

Tiesnesis, pasludinot spriedumu, norādīja, ka ārsts melojis un pārkāpis pilnvaras, kas novedis pie nelabojama iznākuma – pacienta nāves. Tiesnesis uzskatījis, ka ārsts notikušo nav nožēlojis.

Mūziķa 81 gadu vecā māte Ketrīna Džeksone pēc sprieduma pauda gandarījumu par sodu, uzslavējot tiesnesi un sakot, ka spriedums ir "ļoti, ļoti taisnīgs".

Jau vēstīts, ka tiesa ārstu sodīja ar maksimālo soda mēru, kādu likums paredz par viņam izvirzītām apsūdzībām. Marija spriedumu vēl var pārsūdzēt.

7.novembrī zvērināto tiesa atzina, ka Marijs ir vainīgs Džeksona netīšā nonāvēšanā, un kopš tā laika kardiologs atrodas ieslodzījumā.

Džeksons nolīga Mariju 2009.gada maijā kā savu personīgo ārstu, gatavojoties 50 koncertu turnejai Londonā. Kardiologs bija līdzās 50 gadus vecajam popmūzikas dziedātājam, kad tas 2009.gada 25.jūnijā nomira no sirds apstāšanās. Tiesu ekspertīze apliecināja, ka popzvaigzne mira no dažādu spēcīgu medikamentu kokteiļa, starp kuriem bija arī propofols - spēcīgs anestēzijas līdzeklis, kas tiek izmantots ķirurģijā, nevis mājas apstākļos.

Marijs tiesā savu vainu neatzina, lai gan nenoliedza, ka 2009.gada 25.jūnijā būtu injicējis savam pacientam dažādus medikamentus, ieskaitot propofolu, lai palīdzētu Džeksonam aizmigt.

Aizstāvība apgalvoja, ka Marijs injicējis Džeksonam salīdzinoši nelielu 25 miligramu propofola devu, un kamēr ārsts bija izgājis, popmūziķis patvaļīgi injicējis sev papildu devu, kas izrādījās letāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!