Šveices dienvidos naktī uz piektdienu notika vilcienu sadursme, kurā gāja bojā divi mašīnisti, un tā nobloķēja galveno dzelzceļa līniju starp Itāliju un Šveici, piektdien paziņoja policija.
Kravas vilciens sadūrās ar pārmiju lokomotīvi uz dzelzceļa līnijas starp Itālijas pilsētu Komo un Šveices Tičīno kantona Kjaso pilsētu. Viens Itālijas un divi Šveices dzelzceļa darbinieki guva ievainojumus, un vēl divi šveicieši tika nogādāti slimnīcā šoka stāvoklī.

Netālu esošu apvedceļu dažas stundas pēc katastrofas nobloķēja neliels zemes nogruvums, paziņoja Šveices dzelzceļa preses sekretārs.

Abi upuri bija Itālijas mašīnisti, kas gāja bojā, vilcienam ietriecoties lokomotīvē un noskrienot no sliedēm starptautiskā stacijā pie Kjaso pilsētas Itālijas pierobežā ap pulksten 23 (24 pēc Latvijas laika).

No sliedēm noskrējušie vagoni sagrāva personāla mājiņu, kur četri Šveices dzelzceļnieki pavadīja darba pārtraukumu.

Kravas transporta satiksmei starp Itāliju un Eiropas valstīm uz ziemeļiem no tās jau traucē ierobežojumi Sangotarda pārejas autotransporta tunelī Šveicē pēc ugunsgrēka, kurā pagājušā gada 24.oktobrī šajā tunelī gāja bojā 11 cilvēki.

Šveices dzelzceļa preses sekretārs sacīja, ka vilcienā nav bijuši bīstami materiāli un nav nekādu ziņu par katastrofas cēloni.

Pēc šīs katastrofas dzelzceļa satiksme starp Šveici un Itāliju ir iespējama tikai caur Simplona tuneli, kas atrodas 150 kilometrus uz rietumiem no Kjaso - Komo robežpārejas.

Dzelceļa posms starp Kjaso un Komo būs bloķēts līdz nākamās nedēļas sākumam, un pasažierus starp abām pilsētām pārvadās autobusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!