Foto: Reuters/Scanpix
Studijas darbinieces dziļais dekoltē svētdien notikušo Meksikas prezidenta amata kandidātu debašu laikā televīzijā novērsa dalībnieku uzmanību no svarīgiem jautājumiem, uzskata Meksikas Centrālās vēlēšanu komisija (CVK). Par to vēsta raidsabiedrība BBC.

"Mums ir ļoti žēl, ka producenti ir kļūdījušies attiecībā uz vienas asistentes apģērbu pirmo prezidenta [kandidātu] debašu laikā. Mēs atvainojamies valsts pilsoņiem un prezidenta amata kandidātiem," teikts CVK paziņojumā.

Studijas asistente, bijusī modele Džūlija Orainena, kura bija tērpta šaurā, baltā kleitā ar dziļu dekoltē, diskusijas dalībniekiem dalījusi kartiņas ar to uzstāšanās secību.

To, ka asistentes kleita "nekādā veidā nesaskanēja ar debašu nopietnību", uzskata arī Žozefīna Vaskesa Mota, kas cer kļūt par pirmo prezidenti sievieti Meksikas vēsturē.

Par notikušo atvainojušies televīzijas raidījuma veidotāji, atzīstot, ka asistentes tērps nav bijis piemērots raidījumam. Kleitu asistente esot izvēlējusies pati, bet steigā neviens nav pārliecinājies par tās piemērotību, atzina televīzijas producents Hesuss Tapia.

Uz prezidenta amatu Meksikā pretendē četri kandidāti. 10. jūnijā sāksies televīzijas debašu otrais raunds, bet vēlēšanas notiks jūlijā, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!