Foto: Kadrs no video

Bahmuta jau mēnešiem ir viens no Krievijas okupantu galvenajiem uzbrukuma virzieniem, bet Ukrainas karavīri šo pilsētu turpina aizstāvēt par spīti tam, ka tā ir aplenkta no trim pusēm. Atvērto avotu dati liecina, ka ukraiņu kontrolē palikuši tikai divi kartē iezīmēti ceļi, kas pilsētu savieno ar pārējo Ukrainas kontrolēto teritoriju.

Ieskatu, kā izskatās uz viena no šiem "dzīvības ceļiem", pa kuriem jāveic pilsētā izvietoto spēku rotācija un sauszemes apgāde, kā arī ievainoto evakuācija, sniedz īss Ukrainas 46. desanta uzbrukuma brigādes karavīru publicēts video.

Ierakstā redzami transportlīdzekļu vraki ceļa malās un šāviņu nodarītie bojājumi ceļa segumam.

Portāls "Liga" raksta, ka tas ir ceļš, kas Bahmutu savieno ar Časivjaru. Okupanti šo maršrutu cenšas pārraut no ziemeļiem un īpaši bīstams tā posms ir pie Hromoves ciema.

Ekrānuzņēmums no "Deepstatemap"/"Delfi"

Marta sākumā tīmeklī tika publicēts cits video, kurā redzama situācija uz viena no Bahmutas "dzīvības ceļiem". Toreiz gan netika paskaidrots, kurš tieši no ceļiem tas ir.

Krievija Bahmutas ieņemšanai ir veltījusi lielus pūliņus un cietusi smagus dzīvā spēka zaudējumus, tomēr pilsētu līdz šim nav ieņēmuši. Britu izlūki šonedēļ analizēja, ka okupantu spēki Bahmutā, iespējams, zaudē uzbrukuma jaudu.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!