Foto: AFP/Scanpix
Bīstamā Ebolas vīrusa epidēmija sasniegusi Gvinejas galvaspilsētu Konakri, kur dzīvo 1,5-2 miljoni cilvēku, vēsta aģentūra AFP.

Līdz šim slimība bija skārusi valsts dienvidu reģionu, bet ceturtdien Gvinejas valdības iestādes apstiprinājušas, ka galvaspilsētā konstatēti četri saslimšanas gadījumi.

Pacienti nekavējoties izolēti, baidoties, ka ārkārtīgi lipīgais vīruss izplatīsies blīvi apdzīvotajā pilsētā.

Dažādas organizācijas uz Gvineju jau nosūtījušas dučiem darbinieku, lai palīdzētu nabadzīgajai valstī cīnīties ar hemorāģiskā drudža uzliesmojumu, kas prasījis vismaz 63 cilvēku dzīvības. Daudzos no šiem gadījumiem apstiprināta inficēšanās ar Ebolu.

Kā vēstīts, saslimšanas gadījumi reģistrēti kopš 9.februāra.

Pasaules veselības organizācija ziņo, ka līdzīgi simptomi - drudzis, caureja, vemšana un asiņošana - ir novēroti slimniekiem arī Gvinejas kaimiņvalstī Sjerraleonē, netālu no robežas.

Gvinejā nekad iepriekš saslimšana ar Ebolas vīrusu netika konstatēta. Visbiežāk ar to slimo Kongo Demokrātiskajā republikā, Ugandā un Dienvidsudānā.

Ebolas vīruss izraisa ļoti bīstamu infekcijas saslimšanu, kas tiek nodota kontaktu ceļā ar asinīm, sekrētiem un citiem ķermeņa šķidrumiem.

Gvineja aizliegusi iedzīvotājiem ēst sikspārņus, kas ir ierasta maltīte šajā valstī, jo šie dzīvnieki var pārnēsāt vīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!