Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes tiesa sestdien piesprieda "Musulmaņu brālības" līderim Muhamedam Badi un vairākiem citiem ietekmīgiem islāmistu kustības pārstāvjiem mūža ieslodzījumu, vēsta avoti tiesu sistēmā.

Jau citās prāvās Badi iepriekš piespriesti divi nāves sodi un pieci mūža ieslodzījumi, taču šos spriedumus joprojām iespējams pārsūdzēt.

Sestdienas spriedums pieņemts lietā par 2013.gadā notikušo uzbrukumu policijas iecirknim Būrfuādā, kura laikā tika nogalināti pieci cilvēki.

Šis uzbrukums bija saistīts ar vardarbības vilni, kas Ēģipti pārņēma pēc 2013.gada jūlijā armijas īstenotā militārā apvērsuma, kurā tika gāzts prezidents Muhameds Mursi, kas pārstāvēja "Musulmaņu brālību".

Mūža ieslodzījums sestdien tika piespriests arī otram "Musulmaņu brālības" līderim Muhamedam el Beltagijam un sludinātājam Safvatam Hegazi, kā arī 16 citiem uz apsūdzētā sola esošiem islāmistiem.

Vēl 28 apsūdzētajiem tiesa piesprieda desmit gadus ilgu cietumsodu. Uz mūžu aizmuguriski tika notiesāti vēl 76 islāmisti, kas šobrīd slapstās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!