Foto: Reuters/Scanpix
Pirmdien Ēģiptē sākušās parlamenta vēlēšanas, kuras ir pirmās kopš prezidenta Hosnī Mubaraka gāšanas februārī, vēsta portāls "RIA Novosti".

Portāls ziņo, ka vēlēšanās novērojama liela cilvēku aktivitāte, taču, neskatoties uz lielajiem pūļiem, tās norit mierīgi un organizēti. Vēlēšanu iecirkņos Kairā pat novērojamas nobalsot gribētāju rindas, ziņo portāls.

Daudzviet balsot gribētāji uz vēlēšanu iecirkņiem ieradušies krietni pirms to atvēršanas, vēsta portāls. Tiesa, daži vēlēšanu iecirkņi darbu sākuši vēlāk par paredzēto, jo to darbinieki nepaguvuši sagatavoties pirmajai vēlēšanu dienai.

Novērots, ka pirmie vēlēšanu iecirkņu apmeklētāji bijuši vecāka gadagājuma cilvēki. Cilvēki, redzot rindas pie iecirkņiem, pauduši gandarījumu par lielu līdzcilvēku aktivitāti. "Skatieties cik aktīvi mūsu pilsoņi iet vēlēt, tas ir lieliski," žurnālistiem sacīja kāds vēlētājs.

Vēlēšanu norises kārtību uzrauga arī kupls policistu un karavīru skaits, vēsta portāls. Līdz šim vēlēšanas notikušas bez incidentiem.

Portāls skaidro, ka vēlēšanās cilvēkiem ir divi biļeteni – vienā jāizvēlas kandidāts, otrā partijas saraksts. Pēc izvēles izdarīšanas biļeteni jāiemet urnā. No pirmdienas līdz janvārim notiks parlamenta apakšpalātas vēlēšanas, bet no janvāra līdz martam gaidāmas parlamenta augšpalātas vēlēšanas.

Jau vēstīts, ka pēc ilgstošiem protestiem Mubaraks pēc gandrīz 30 gadu valdīšanas bija spiests atkāpties 11. februārī. Varu valstī pārņēma militārā padome. Līdz šim aizdomās par korupciju aizturētas vairākas Mubaraka valdības amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!