Foto: PantherMedia/Scanpix
Ēģiptē pirmdienas naktī tika saspridzināts cauruļvads, pa kuru tiek transportēta dabasgāze uz Jordāniju un Izraēlu, dažas stundas pirms Ēģiptes parlamenta vēlēšanu sākuma, paziņoja aculiecinieki un ziņu avoti drošības spēkos.

Nenoskaidrotie sabotieri sarīkoja sprādzienu pie gāzesvada uz rietumiem no Arišas pilsētas Sinaja pussalā. Drīz pēc tam notika otrs sprādziens apmēram 100 metru attālumā no pirmā.

Ziņu avoti drošības spēkos pavēstīja, ka spridzekļi tikuši detonēti ar tālvadības mehānismu un incidenta rajonā atrastas divu automašīnu pēdas.

Par šo sabotāžas aktu neviens grupējums nav uzņēmies atbildību.

Cauruļvadam, pa kuru Ēģipte piegādā gāzi Jordānijai un Izraēlai, sabotieri šogad uzbrukuši deviņas reizes. Pirmais uzbrukums notika dažas dienas pirms tam, kad Ēģiptes prezidents Hosnī Mubaraks 11.februārī tika gāzts tautas nemieros, bet pārējie notika pēc viņa gāšanas. Astotais uzbrukums notika 25.novembrī.

Ēģiptes vienošanās ar Izraēlu par gāzes piegādēm, kas tika noslēgta pirms 20 gadiem Mubaraka valdīšanas laikā, ir nepopulāra Ēģiptes sabiedrībā. Vienošanās kritizētāji uzskata, ka Izraēla maksā pārāk maz par tai piegādāto gāzi.

Ēģiptes valdība šomēnes paziņoja, ka pastiprinās drošības pasākumus pie šī gāzesvada, uzstādot signalizācijas ierīces un izveidojot apsardzes patruļas, kurās tiks iesaistīti beduīnu cilšu locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!