Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ēģiptē ceturtdien tika piespriests mūža ieslodzījums aizliegtā grupējuma "Musulmaņu brālība" līderim Mahmudam Ezatam, kurš atzīts par vainīgu terorismā, ziņoja valsts laikraksts "Al-Ahram".

"Kairas Krimināltiesa ceturtdien piesprieda Mahmudam Ezatam, kurš ir par teroristisku atzītā grupējuma "Musulmaņu brālība" augstākā vadītāja pienākumu izpildītājs, mūža ieslodzījumu par apsūdzībām slepkavībā un terorismā," vēstīja laikraksts.

76 gadus vecais Ezats, kurš vairākus gadus bēguļoja, 2020.gada augustā tika aizturēts Kairā.

Viņš tika atzīts par vainīgu "kūdīšanā uz slepkavību" un "ieroču piegādāšanā" sadursmēs starp demonstrantiem pie "Musulmaņu brālības" galvenās mītnes 2013.gadā, sacīja ziņu avots tiesu aprindās, kurš arī apstiprināja ziņu par piespriesto sodu.

Ezatam 2015.gadā aizmuguriski tika piespriests nāvessods un mūža ieslodzījums pēc tam, kad viņu atzina par vainīgu karavīru un valdības ierēdņu slepkavošanas pārraudzīšanā.

Viņš tika apsūdzēts par līdzdalību valsts prokurora Hišama Barakata slepkavībā. Barakats nomira slimnīcā pēc tam, kad Kairā 2015.gadā tika uzspridzināts viņa autokortežs.

"Musulmaņu brālība" 2013.gadā tika izsludināta ārpus likuma dažus mēnešus pēc tam, kad armija gāza prezidentu Mohamedu Mursī, kurš bija no šīs kustības.

"Musulmaņu brālība" tika dibināta 1928.gadā, bet 20.gadsimta vidū kļuva par galveno opozīcijas kustību Ēģiptē.

Ezats pievienojās šai kustībai 20.gadsimta sešdesmitajos gados. Viņš bijis ieslodzīts cietumā bijušo Ēģiptes prezidentu Gamāla Abdela Nāsera, Anvara Sādāta un Hosnī Mubāraka varas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!