Ēģiptes varas iestādes atradušas divus pazemes tuneļus, kas tika izmantoti ieroču kontrabandai uz Gazas joslu no Sinajas pussalas, aģentūrai AFP svētdien pavēstīja kāds avots drošības dienestā.
Abi tuneļi sestdien tika atrasti netālu no kādas skolas robežpilsētā Rafahā, teica avots, piebilstot, ka rajonā nekavējoties tika izvietoti drošības spēki, kas sāka gatavoties tuneļu sagraušanai.

Operācijas laikā drošības spēki nevienu neapcietināja un neatrada arī ieročus, kaut gan "tuneļi jau bija tikuši izmantoti kontrabandai", teica informācijas avots.

Kaujinieki zem Ēģiptes un Gazas robežas ir izbūvējuši tuneļu labirintu. Izraēla jau sen sūdzējās, ka Ēģipte maz darot, lai ierobežotu ieroču kontrabandu, taču Ēģipte, kas 2005.gadā uzņēmās atbildību par savas robežas puses nostiprināšanu, saka, ka darot visu iespējamo, lai apturētu ieroču plūsmu.

Ēģipte norāda, ka robežas kontrolēšanu apgrūtina 1979.gadā parakstītais miera līgums ar Izraēlu, kas tai aizliedz izvietot šajā rajonā vairāk karavīru, un ir lūgusi rīkot jaunas sarunas par šo līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!