Foto: DELFI

Kopš aizvadītā gada augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām Baltkrievijā šajā valstī nerimst lielāki vai mazāki protesti, pret kuriem bargi vēršas par Eiropas pēdējo diktatoru iedēvētā Aleksandra Lukašenko režīms. Baltkrievijas opozīcijai ir daudz atbalstītāju Eiropas Parlamentā. Šajā podkāsta "Eiropas diena" epizodē plašāk pievēršamies diviem tematiem – Eiropas Parlamenta deputāšu centieniem panākt Pasaules Hokeja čempionāta pārcelšanu un iemesliem, kādēļ parlamenta rezolūcijā par nepārtrauktiem cilvēktiesību pārkāpumiem Baltkrievijā skarts arī jautājums par aizliegumu importēt Astravjecas atomelektrostacijā saražotās elektroenerģiju.

Dienaskārtībā arvien ir jautājums par iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19. Lietošanai Eiropas Savienībā reģistrēto vakcīnu skaits arvien ir neliels – pagaidām Eiropas Zāļu aģentūra oficiāli ir atļāvusi lietot tikai kompāniju "Pfizer" un "Moderna" izstrādātās vakcīnas. Ierobežotajai vakcīnu pieejamībai, kā arī jautājumam par to drošumu aizvadītajā nedēļā pievērsās arī Eiropas Parlamenta Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas deputāti.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Parlaments sācis izvērtēt arī nolīgumu par turpmākajām attiecībām starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību. Nolīgums nosaka abu ekonomiku sadarbības un tirdzniecības principus no šī gada 1. janvāra.

Iknedēļas podkāsts "Eiropas diena" top sadarbībā ar Eiropas Parlamentu. Klausieties podkāstu "Eiropas diena" šeit.

DELFI redakcijas veidotos podkāstus vari klausīties arī "Podbean", "Spotify", "Apple Podcasts" un "Google Podcasts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!