Foto: Reuters/Scanpix

Vairākas Eiropas galvaspilsētas un ASV pilsētas līdz ar Jaunā gada sagaidīšanas pasākumumiem ir pastiprinājušas drošību, kā arī mobilizējušas tūkstošiem policistu, vēsta CNN.

Drošības pasākumi ieviesti saistībā ar nesen notikušajām apšaudēm un traģiskajiem teroraktiem Berlīnē, Nicā un Francijā, kā arī apšaudēm un sprādzieniem Turcijā, Stambulā, Vācijā, Nīderlandē, Beļģijā, Lielbritānijā un Vācijā, atgādina CNN.

Piedāvājam CNN apkopotos drošības pasākumus dažādās pilsētās.

Berlīne

Jaunā gada pasākumos un svētku naktī tās ielās dežūrēs vairāk nekā 4600 tūkstoši policistu, kas ir par divām reizēm nekā pagājušajā gadā. Policija būs bruņojusies ar ieročiem, kā arī tiem būs tiesības pārbaudīt dažādas somas. Savukārt pie Brandenburgas vārtiem būs izvietots policijas koridors. Paredzēts, ka tieši pie Brandenburgas vārtiem Jauno gadu sagaidīs vairāk nekā miljons cilvēku.

Jau ziņots, ka Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā 19. decembrī, tika nogalināti 12, bet ievainoti vairāk nekā 50 cilvēku. Atbildību par teroraktu uzņēmās džihādistu grupējums "Daesh".

Parīze

Jaunā gada pasākumos Parīzē par drošību rūpēsies vairāk nekā 10 300 policistu, militāro vienību un ugunsdzēsēju.

Savukārt Elizejas laukos aptuveni 1700 policistu 24 kontrolpunktos pārbaudīs svinētāju somas un mēteļus.

Tāpat nolīgti 230 privātie detektīvi, kas rūpēsies par drošību.

Jau ziņots, ka 14. jūlija, vakarā Bastīlijas ieņemšanas gadadienas un 1789. gadā notikušās Franču revolūcijas svinības Francijā pārtrauca traģisks terorista uzbrukums Nicas pilsētā, kura laikā bojāgājuši vismaz 84 cilvēki.

Londona

Svētku laikā Londonā dežūrēs vismaz 3000 policistu. Vairākās vietās Londonā, kur paredzēti vērienīgi Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi, uzstādīti betona stabi, lai tādējādi izvairītos no iespējamiem teroraktiem, kuros būtu izmantotas kravas automašīnas, lai iebrauktu cilvēku pūlī.

Lēmums par to uzstādīšanu pieņemts pēc tam, kad teroraktā Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā 19. decembrī, kravas automašīnai iebraucot pasākuma norises vietā, tika nogalināti 12, bet ievainoti vairāk nekā 50 cilvēku. Atbildību par teroraktu uzņēmās džihādistu grupējums "Daesh".

Šādi betona stabi uzstādīti vairākos krustojumos Londonas centrā, lai transporta līdzekļiem liegtu piekļuvi.

Tāpat drošības barjeras izvietotas pie Temzas upes, kā arī citās vietās, kur vairāki tūkstoši cilvēku vēros Jaunā gada salūtu.

Drošības dienesti arī aktīvi kontrolēs metro stacijas, kā arī patrulēs Londonas ielās.

Roma

Romas ielās Jaunajā gadā patrulēs vairāk nekā 1000 policistu. CNN vēsta, ka spēki tiks mobilizēti vietās, kur plānota lielākā cilvēku plūsma. Tāpat daudzviet tiks izvietotas barjeras un betona stabi.

Savukārt Neapolē dežūrēs 800 drošības aģentu, kas uzraudzīs svētku pasākumus.

Ņujorka

Ņujorkas centrālajā laukumā Taimskvērā tiks novietotas 65 mašīnas ar smiltīm, kas izvietotas drošības apstākļu dēļ.

Savukārt ielās dežūrēs vairāk nekā 7000 policistu un drošības darbinieku. Taimskvērā un visās metro stacijās izvietotas speciālas ierīces, kas piefiksēs katru aizdomīgo priekšmetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!