Foto: AP/Scanpix
Plūdu dēļ visā Čehijā izsludināta ārkārtas situācija, arī citās Eiropas valstīs - Austrijā un Vācijā - plūdu dēļ tiek evakuēti cilvēki un lūgta palīdzība armijas spēkiem un glābšanas dienestiem, ziņo ārzemju aģentūras.

Augstākā līmeņa bīstama situācija izsludināta 50 Čehijas pilsētās, ieskaitot Prāgu, bet visā valstī ieviesta ārkārtas situācija. Valsts centrālajos rajonos lietus nerimst, un ūdens līmenis turpina celties.


Ugunsdzēsēju brigādes plūdu apdraudētajos Prāgas rajonos izvieto aizsargbarjeras, tiek evakuēti cilvēki, divi ir gājuši bojā. Pēc glābēju aplēsēm, Vltavas caurplūde no rīta bija sasniegusi 700 kubikmetru sekundē, un tika gaidīts, ka pēcpusdienā Prāgā upes ūdeņi plūdīs pat ar ātrumu 1100 kubikmetri sekundē.

Pievakarē tiek ziņots, ka Kārļa tilta rajonā drošības apsvērumu dēļ atslēgta gāze, un ārkārtas sapulci sasaucis gāzes uzņēmums "Prazska plynarenska", kas izskata ārkārtas situācijas ieviešanu.

"Ārkārtas situācija nozīmē, ka uzņēmums var nepieciešamības gadījumā atslēgt gāzi pilsētas zonās, ko apdraud plūdi," skaidro uzņēmuma preses dienests.

Prāgā slēgtas astoņas metro stacijas, no zooliģiskā dārza tiek evakuēti dzīvnieki.

Plūdi ir skāruši arī Čehijas kaimiņvalsti Austriju, kurā tiek ziņots par bezvēsts pazudušajiem zemes nogruvumos. Plūdi aptvēruši valsts ziemeļu un rietumu reģionus.

Plūdu dēļ trauksme izsludināta vairākos Vācijas reģionos, īpaši dienvidos un austrumos - Saksijā, Bavārijā un Baden-Virtembergā. Ūdens līmeņa celšanos gaida arī Polijas dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!