Foto: EPA/Scanpix/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti trešdien balsojumā apstiprināja Komisijas vicepriekšsēdētāja Valda Dombrovska jauno tirdzniecības pienākumu portfeli, kā arī īrietes Mareidas Makginesas pievienošanos komisāru kolēģijai, vēsta EP pārstāvis Jānis Krastiņš.

Tirdzniecības komisāra portfeļa piešķiršanu Komisijas priekšsēdētājas izpildvietniekam Dombrovskim Parlaments apstiprināja ar 515 balsīm par, 110 balsīm pret un 70 deputātiem atturoties.

Pašreizējā EP priekšsēdētāja vietniece Makginesa savukārt uzņemsies finanšu pakalpojumu, finanšu stabilitātes un kapitāla tirgu komisāres pienākumus. Viņas iecelšanu amatā Parlaments apstiprināja, 583 deputātiem balsojot par, 75 deputātiem — pret un 37 deputātiem atturoties.

Izmaiņas Eiropas Komisijas sastāvā notiek, jo augusta beigās no amata atkāpās tirdzniecības komisārs Fils Hogans (Īrija).

Katram kandidātam 2. oktobrī EP notika trīs stundas gara atklāta uzklausīšana, kuras laikā deputāti varēja vērtēt viņu kompetenci attiecīgajās jomās.

Dombrovskis jau līdz šim bija EK viceprezidents un komisāra amatu, kas tiek dēvēts par "ekonomika cilvēku labā un tirdzniecība" portfeli. Līdz ar jauno amatu viņš kopā ar ekonomikas komisāru Paolo Džentiljoni no Itālijas turpinās pārstāvēt EK eirogrupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!