Eiropas Savienības (ES) atpalicība no Amerikas Savienotajām Valstīm konkurētspējas jomā turpina palielināties. Par to liecina Eiropas Komisijas informācijas sabiedrības un rūpniecības nodaļas publicētais pārskats par konkurētspēju.
"Eiropas Savienība atpaliek darbaspēka produktuvitātes un vispārējās izaugsmes jomā. Lai gan investīcijas pieaug, Eiropas Savienība turpina atpalikt no saviem konkurentiem, tādiem kā Savienotās Valstis, kuras investē vairāk," pausts pārskatā.

ES komisārs rūpniecības jautājumos Erki Līkanens, iepazīstinot ar šiem statistikas datiem, sacīja, ka Eiropas galvenais uzdevums ir vienkāršot administratīvo, regulējošo un fiskālo vidi kompānijām, lai palielinātu investīcijas informāciju tehnoloģijās un veicinātu uzņēmējdarbību.

Turklāt, pēc komisāra vārdiem, Eiropas atpalicība konkurētspējas ziņā saistīta arī ar to, ka Eiropā mazāk nekā ASV vai Japānā uzmanība tiek pievērsta biznesa izglītības sfērai.

Pārskata autori secina, ka pozitīvi faktori ASV ir sīva konkurence, deregulācija, atvērtāka tirdzniecība, stingra fiskālā politika un cenu kritums informācijas tehnoloģiju jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!