Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) nebūt nav apmierināta ar Turcijas ieguldījumu nelegālo imigrantu plūsmas apturēšanā, par ko tika panākta vienošanās pagājušā gada nogalē, ceturtdien atzina EK viceprezidents Franss Timmermanss.

"Mēs esam redzējuši pirmos rezultātus, kas ir uzmundrinoši, taču ne tuvu tam, lai mēs būtu apmierināti," preses konferencē Amsterdamā norādīja Timmermanss, kas ieradies uz Nīderlandes ES prezidentūras atklāšanu. "Mēs turpināsim diskutēt par veidiem, kā uzlabot viņu sadarbības efektivitāti."

EK viceprezidents uzsvēra, ka nelegālo imigrantu skaits, kas ES ierodas no Turcijas teritorijas, joprojām ir "relatīvi liels".

Timmermanss piebilda, ka nākamsvētdien apmeklēs Turciju, lai apspriestu pagājušā gada novembrī panāktās vienošanās īstenošanu.

Saskaņā ar šo vienošanos apmaiņā pret Turcijas solījumu apturēt nelegālo imigrantu plūsmu ES Ankarai apsolīja trīs miljardus eiro palīdzības sniegšanai Turcijas teritorijā esošajiem sīriešu bēgļiem. Turklāt Brisele piekrita atvērt jaunu sadaļu strupceļā nonākušajās Ankaras sarunās par iestāšanos ES, kā arī gada laikā atteikties no vīzu pieprasīšanas Turcijas pilsoņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!