Eiropas Savienības (ES) ierēdņi otrdien paziņoja, ka nākamajā nedēļā gatavojas rīkot streiku, tādējādi pieprasot akceptēt viņu tiesības nākamgad saņemt 3,7% algu paaugstinājumu.

Padomes darbinieki streiku plāno rīkot 14.decembrī no pulksten 9 (pulksten 10 pēc Latvijas laika) līdz pulksten 12 (pulksten 13 pēc Latvijas laika).

"Mēs aicinām mūsu kolēģus no citām institūcijām, proti, Eiropas Komisijas (EK) un Eiropas Parlamenta, pievienoties mūsu streikam," norādīja Eiropadomes darbinieku pārstāvis Renco Karpenito.

Taču viņš pavēstīja, ka darbinieku streiks nav paredzēts, lai traucētu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu lauksaimniecības ministru pirmdien paredzēto sanāksmi.

Jau ziņots, ka, neskatoties uz Briseles centieniem ierobežot Eiropas valstu sabiedriskajā sektorā strādājošo atalgojumu paaugstināšanu, 38 000 EK ierēdņu varētu saņemt 3,7% algu palielinājumu, ja šādu ierosinājumu atbalstīs 27 bloka dalībvalstis.

Taču jau 20 ES dalībvalstis paudušas iebildumus pret ierēdņu algu palielināšanu.

Kopš finanšu krīzes radītās negatīvās ietekmes Igaunija, Latvija un Lietuva, kā arī Grieķija, Īrija un Ungārija iesaldējušas valsts ierēdņu atalgojumu, EK aicinot Eiropas valstis ierobežot to budžetu deficītus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!