Foto: Pixabay
Eiropas Savienības (ES) Reģionu komiteja plenārsesijā piektdien, 7. maijā, atbalstīja Eiropas Komisijas (EK) priekšlikumu izveidot tā dēvēto zaļo sertifikātu, lai sekmētu drošu brīvu pārvietošanos ES ietvaros Covid-19 pandēmijas laikā.

"Reģioni un pilsētas vienprātīgi atbalsta kopīga dokumenta izmantošanu, lai nodrošinātu brīvu pārvietošanos ES pandēmijas laikā un veicinātu tūrisma sektora atveseļošanos, izmantojot jaunus ilgtspējīgus modeļus," norādīts Reģionu komitejas paziņojumā.

Tomēr Reģionu komiteja atbalsta Eiropas Parlamenta priekšlikumu, ka skaidrības dēļ dokuments būtu saucams nevis par zaļo, bet par Covid-19 sertifikātu.

Reģionu komiteja uzsvērusi, ka šis dokuments nedrīkst būt diskriminējošs attiecībā pret nevakcinētām personām.

Debašu laikā Reģionu komitejas plenārsesijas dalībnieki uzsvēra, ka Covid-19 krīze jāizmanto kā iespēja, lai attīstītu jaunus tūrisma modeļus, kas būtu droši, ilgtspējīgi un atbilstu Eiropas Zaļā kursa mērķiem.

Jau ziņots, ka 7. martā Eiropas Komisija (EK) publicēja priekšlikumu pakotni digitālā zaļā sertifikāta izveidei, lai sekmētu drošu brīvu pārvietošanos ES ietvaros Covid-19 pandēmijas laikā.

Eiropas Reģionu komiteja ir Eiropas Savienības padomdevēja struktūra, kurā darbojas vēlēti reģionālo un vietējo pašvaldību pārstāvji no 27 ES dalībvalstīm. Reģionu komitejā tie pauž viedokli par ES tiesību aktiem, kuri tieši ietekmē vietējās un reģionālās pašvaldības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!