Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vismaz 16 ANO darbinieki aizturēti kara plosītajā Etiopijā, savukārt Lielbritānijas pilsoņiem likts nekavējoties pamest Āfrikas valsti, raksta "Sky News".

Kopš Etiopija pagājušajā nedēļā izsludināja ārkārtas stāvokli, valdība bez tiesas rīkojuma ir spējusi arestēt ikvienu, kuru tur aizdomās par saistību ar teroristu grupējumu.

Tigrajas Tautas atbrīvošanas fronti (TPLF) valsts parlaments šā gada sākumā nosauca par teroristu grupējumu. Bruņotais konflikts Etiopijā izcēlās pagājušā gada 4.novembrī, kad premjers Abijs Ahmeds deva pavēli veikt militāru ofensīvu pret reģionālajiem spēkiem Tigrajā. Viņš sacīja, ka to darījis, reaģējot uz uzbrukumu militārajai bāzei, kurā atrodas valdības karaspēks.

ANO apgalvo, ka tās darbinieki, kas aizturēti Adisabebā, ir etniskie tigraji. ANO pārstāvis Stefans Dujariks sacīja, ka līdzās 16 aizturētajiem darbiniekiem vēl seši tika aizturēti un pēc tam atbrīvoti.

Etiopijas valdības pārstāvis Legese Tulu vēl nav runājis par šīm aizturēšanām. Tomēr Āfrikas valsts valdība iepriekš paziņoja, ka ir aizturējusi cilvēkus, kuri tiek turēti aizdomās par Tigrajas spēku atbalstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!