Foto: AFP/Scanpix/LETA

Etiopijas premjerministrs Abijs Ahmeds ceturtdien pavēlējis valsts Bruņotajiem spēkiem doties noslēdzošajā ofensīvā pret separātiskajiem Tigrejas reģiona valdības spēkiem Mekelē (attēlā zemāk skats uz pilsētu).

Ahmeds savā "Facebook" profilā norādīja, ka armijai pavēlēts pabeigt pēdējo 4. novembrī sāktās operācijas etapu.

Visas kampaņas mērķis ir savaldīt reģionā valdošo "Tigrejas Tautas atbrīvošanas fronti" un tās līderus, kuri pretojas Etiopijas un agrākā valsts ienaidnieka Eritrejas sadarbības centieniem.

Premjers arī solījis, ka armija aizsargās civiliedzīvotājus un operācijā mēģinās nenodarīt lielus postījumus vismaz 300 000 cilvēku apdzīvotajai pilsētai. Pēdējais operācijas etaps uzsākts pēc ultimāta padoties trīs dienu laikā.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai gan valsts politiskais līderis aicinājis šī iekšpolitiskā jautājuma risināšanā neiesaistīties starptautiskus spēkus, iepriekš izskanējis, ka ne bez Etiopijas valdības ziņas Tigrejā operācijas izvērsuši arī kaimiņvalsts Eritrejas spēki.

"Tigrejas Tautas atbrīvošanas fronte" bija viens no svarīgākajiem un labāk bruņotajiem bruņotajiem formējumiem Etiopijas karā pret Eritreju no 1998. gada līdz 2000. gada vidum. Tiek lēsts, ka karadarbībā bojā gāja 100 000 līdz 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!