Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turpinoties bažām, ka gadu ilgais militārais konflikts tuvojas valsts galvaspilsētai, Etiopijas premjers Abijs Ahmeds izteicies, ka vadīs savas valsts armiju "no kaujas frontes", raksta "Al Jazeera".

"Sākot ar rītdienu, es mobilizēšos frontē, lai vadītu aizsardzības spēkus," teikts Abija Ahmeda paziņojumā, kas pirmdienas vakarā tika publicēts mikroblogošanas vietnē "Twitter". "Tie, kas vēlas būt starp tiem Etiopijas bērniem, kurus cildinās vēsture, celieties par savu valsti šodien. Tiekamies kaujas frontē," viņš piebilda.

Tiek lēsts, ka karā starp Etiopijas valdības spēkiem un kaujiniekiem no valsts ziemeļos esošā Tigrajas reģiona ir nogalināti desmitiem tūkstošu cilvēku. Bruņotais konflikts Etiopijā izcēlās pagājušā gada 4.novembrī, kad premjers Abijs Ahmeds deva pavēli veikt militāru ofensīvu pret reģionālajiem spēkiem Tigrajā. Viņš sacīja, ka to darījis, reaģējot uz uzbrukumu militārajai bāzei, kurā atrodas valdības karaspēks.

45 gadus vecā premjerministra paziņojumā nav teikts, kur tieši viņš dosies otrdien. Arī premjera pārstāvji nav snieguši sīkāku informāciju par politiķa plāniem. Abijs Ahmeds pats savulaik bijis karavīrs.

Abija komentāri izskanēja laikā, kad "Tigrajas Tautas atbrīvošanas frontes" (TPLF) nemiernieku grupējums turpinājis doties galvaspilsētas Adisabebas virzienā, iegūstot kontroli pār citu pilsētu, kas atrodas tikai 220 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no galvaspilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!