Foto: Reuters/Scanpix
Pasažieru vilcienu operatora "Eurostar" darbinieki Lielbritānijā piektdien sāka četru dienu streiku, bet kompānija uzsver, ka tam uz satiksmi starp Lielbritāniju un Eiropas kontinentālo daļu būs minimāla ietekme.

Dzelzceļa, jūras un transporta arodbiedrības RMT paziņoja, ka darbiniekiem ir jāsaņem godīgs atalgojums par netipiskām darba stundām.

"Eurostar" paziņoja, ka visi pasažieri, kuri ir rezervējuši biļeti, varēs doties plānotajā braucienā. Kopumā četru dienu streiks skars mazāk nekā 4% reisu.

Piektdien atcelts viens reiss no Londonas uz Briseli un viens reiss no Briseles uz Londonu.

Sestdien reisu atcelšana nav plānota, bet svētdien gaidāma četru reisu starp Londonu un Parīzi atcelšana, kā arī vēl divus reisus starp Lielbritānijas un Francijas galvaspilsētām paredzēts atcelt pirmdien, informēja "Eurostar".

Pirmdien Francijā un Beļģijā ir brīvdiena, bet streiks notiek laikā, kad visā Eiropā turpinās aktīva atvaļinājumu sezona.

Darbinieki streiku rīko saistībā ar strīdu par darba laiku. Nākamais streiks paredzēts 26.–28. augustā, kad Lielbritānijā ir oficiālas brīvdienas.

Arodbiedrība paziņoja, ka "Eurostar" streiks ir ilgstoša strīda ar darba devēju rezultāts.

2008. gadā parakstītais līgums par maiņu darbu un netipiskām darba stundām, lai darbinieki iegūtu labāku līdzsvaru starp darbu un personīgo dzīvi, nav izpildīts, paziņoja arodbiedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!