Foto: Reuters/Scanpix
Federālais Izmeklēšabas birojs (FIB) neesot atklājis pārkāpumus prezidenta amata kandidātes Hilarijas Klintones elektroniskajā pastā, vēstulē ASV Kongresam paziņojis FIB direktors Džeimss Komijs.

"Balstoties uz mūsu pārskatu, mēs neesam mainījuši jūlijā paustos secinājumus," raksta Komijs.

Šā gada vasarā FIB paziņoja, ka pēc Klintones personiskā elektroniskā pasta servera pārbaudes nav iemeslu izvirzīt viņai apsūdzības, lai arī Klintone un viņas palīgi ar informāciju esot rīkojušies "ļoti nevērīgi". Tomēr 28. oktobrī Komijs uzrakstīja Kongresam, ka aģentūra uzsāk jaunu pārbaudi saistībā ar Klintones e-pastu lietu.

"Pēc šīs vēstules nosūtīšanas FIB izmeklēšanas grupa ir diennaktīm strādājusi, lai izskatītu ievērojamu elektroniskā pasta apjomu no ierīces, kas iegūta ar konkrēto lietu nesaistītā izmeklēšanā," teikts FIB direktora pēdējā vēstulē. "Šā procesa laikā mēs izskatījām visu komunikāciju, ko saņēmusi un izsūtījusi Hilarija Klintone, kamēr ieņēma valsts sekretāra amatu."

"The New York Post" ziņo, ka FIB pārbaudījuši elektronisko pastu, kas bijis Klintones palīga Humas Abedīna datorā.

"Mēs vienmēr esam bijuši pārliecināti, ka jūlija lēmums netiks mainīts. Tagad direktors Komijs to ir apstiprinājis," tviterī ierakstījis Klintones preses sekretārs Braiens Falons, paužot gandarījumu par izmeklēšanas iznākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!