ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) ceturtdien publiskojis attēlus un videomateriālus, kuros, pēc FBI minējuma, redzamas divas personas, kuras uzstādīja spridzekļus pie Bostonas maratona finiša līnijas, vēsta portāls "CNN".

FIB lūdzis sabiedrības palīdzību aizdomās turamo identificēšanā. Izmeklētāji arī brīdinājuši, ka aizdomās turamie ir bruņoti un ārkārtīgi bīstami un aicinājuši viņiem netuvoties.

Attēlos redzami divi jauni vīrieši, no kuriem vienam galvā balta beisbola cepure, bet otram melna. Abiem aizdomās turamiem ir melnas mugursomas.

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents Ričards Deslauriers uzrunājis sabiedrību, teikdams, ka: "aizdomās turamie kādam ir kaimiņi, kādam draugi un darba kolēģi - nācija šobrīd paļaujas uz šiem cilvēkiem, kas varētu šo informāciju par aizdomās turamajiem piegādāt."

Trešdien medijos izskanēja informācija, ka saistībā ar Bostonas teroraktu ir aizturēts kāds vīrietis, kuru policija izskaitļojusi pētot videoierakstus.Amatpersonas gan vēlāk noliedz, ka kāds būtu aizturēts.


Jau vēstīts, ka divi spridzekļi pirmdien eksplodēja cilvēku pūlī netālu no Bostonas maratona finiša, nogalinot trīs un ievainojot vairāk nekā 100 cilvēkus. Starp bojāgājušajiem ir kāds astoņus gadus vecs zēns. 17 cietušo stāvoklis ir smags.

ASV varas iestādes ir publiskojušas informāciju un pirmās pirmdien Bostonas maratonā izmantoto spridzekļu atlieku fotogrāfijas. Fotogrāfijās redzamas melnas mugursomas atliekas un metāla daļas, kas varētu būt spiediena katla atliekas, vēsta BBC. Tikmēr raidsabiedrības "Sky News" rīcībā nonākušajās fotogrāfijās redzami sprādzienā saliekti metāla tvertnes gabali, vadi, baterija un neliela mikroshēma.

Tāpat notikuma vietā atrasti lodīšu gultņu fragmenti un naglas, kas, iespējams, "bijuši ievietoti spiediena katlā", žurnālistiem pastāstīja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģents Ričards Deslauriers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!