Foto: Reuters/Scanpix

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) vadītājs Džeimss Komejs noliedzis ASV prezidenta Donalda Trampa apsūdzības pret savu priekšgājēju Baraku Obamu, kurš, viņaprāt, esot licis noklausīties viņa telefonu priekšvēlēšanu laikā, ziņo BBC.

Komejs ASV Tieslietu ministrijai prasījis publiski noraidīt Trampa sestdien izteiktās apsūdzības. Viņš norādījis, ka šādu prasību izteicis, jo citādi kļūdaini tiek paziņots, ka FBI pārkāpis likumu. Ministrija vēl notikušo nav komentējusi.

Komejs ir pārliecināts, ka Tramps apsūdzības izteicis bez jebkādiem pierādījumiem, FBI amatpersonas norādījušas ASV medijiem.

No republikāniskās partijas nākušais Tramps, kura kampaņas veiksmi drošības dienesti, tostarp FIB, netieši saista ar Krievijas hakeru iesaisti pret demokrātu kandidāti Hilariju Klintoni vērstās akcijās, pagaidām pats nav nācis klajā ar pierādījumiem par Obamas pasūtītu noklausīšanos.

Baltais nams prasījis Kongresam izmeklēt, vai Obamas administrācija pārkāpusi savas pilnvaras. Tikmēr Kongress un FIB pašlaik īsteno izmeklēšanu, skaidrojot saiknes starp Trampa kampaņas rīkotājiem un Krievijas amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!