Filipīnu prezidente Glorija Arojo ir atcēlusi valstī ārkārtas stāvokli, kas tika pasludināts pirms nedēļas, pamatojoties uz aizdomām par iespējamu valsts apvērsuma mēģinājumu, informē ārvalstu prese.
"Man prieks paziņot, ka mēs esam novērsuši sabotāžas mēģinājumus, un es ticu, ka valstī atgriezies likums un kārtība," viņa teica.

Vairākiem cilvēkiem ir izvirzītas kriminālapsūdzības par saistību ar valsts apvērsuma plānu, tajā skaitā arī karavīriem un parlamenta locekļiem, raksta BBC.

Pirms Arojo paziņojuma Manilas darījumu rajonā pie policijas iecirkņa nogranda divi sprādzieni, taču neviens tajos nav cietis.

Atceļot ārkārtas stāvokli, prezidente teica: "Ir svarīgi, lai mūsu politiskie oponenti un ienaidnieki pārtrauktu šo pazemojumu Filipīnām, ko izraisa šīs bezjēdzīgās šarādes."

Opozīcijas pārstāvji gan ziņo, ka valsts dzīve atgriezusies normālās sliedēs tikai prezidentes runās, jo "deputāti vēl joprojām nevar tikt ārā no Kongresa ēkas, mums vēl joprojām ir draņķīga prezidente un policija vēl joprojām dzenas pakaļ "valsts ienaidniekiem"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!