Foto: AP/Scanpix/LETA

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte pirmdien plašu karantīnas pasākumu ietvaros, kas izvērsti centienos apturēt jaunā koronavīrusa izplatību, licis nākamo mēnesi palikt mājās teju 60 miljoniem valsts lielākās salas iedzīvotāju.

Īstenojot "pastiprinātus kopienas karantīnas pasākumus", kas attiecas uz Lusonas salu, kur atrodas arī galvaspilsēta Manila, apturēta masu sabiedriskā transporta kustība, kā arī valsts un privāto biroju darbs. Izņēmums attiecas vienīgi uz institūcijām, kas nodrošina pamata preces un pakalpojumus.

"Visi paliks mājās un atstās savas mājas, tikai lai iegādātos pārtiku, medikamentus un citas pamatpreces, kas ir nepieciešamas izdzīvošanai tuvākajās dienās," uzrunā televīzijā sacīja Duterte. "Šajā sakarībā nevajag baidīties. Jūs varat iet laukā, lai nopirktu pārtiku."

Cilvēkiem, kuriem ir jāizceļo no Filipīnām, dots laiks 72 stundas, lai pamestu Lusonu, savukārt cilvēki, kas ieceļo, tiks ielaisti Filipīnās, ja vien viņi nav no "Covid-19" uzliesmojuma smagi skartajām valstīm.

Visiem ceļotājiem, iebraucot valstī, tiks noteikta karantīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!