Krievijas investīciju projekta "Biznes-klub "RuBin"" ieguldītāji palikuši bez solītajām dividendēm aptuveni 25%-50% apmērā un bez saviem ieguldījumiem, vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant".
Tādējādi par šīs finanšu piramīdas shēmas upuriem kļuvuši vairāk nekā 100 000 cilvēku.

"Biznes-klub "RuBin"" īpašnieka, uzņēmuma SAN vadība galvenajā birojā vairs nav sastopama un kompānijas telpas ir aizzīmogotas.

Saistībā ar uzņēmuma krāpnieciskajām darbībām ierosināta krimināllieta.

"Biznes-klub "RuBin"" oficiālajā interneta lapā norādīts, ka uzņēmuma darbības pamatveidi ir "investīcijas un noguldījumi", kas savukārt tiek iepludināti "Sanktpēterburgas celtniecības kompleksā".

Interesentiem tika piedāvāts investēt projektā "RuBin" vismaz 3000 rubļu (57,6 latus), piesolot gada dividendes 25% līdz 50% apmērā.

Finanšu piramīdas sabrukums sākās šā gada 18. februārī, kad kompānijas vadība no biroja izveda visus dokumentus, aizbildinoties ar pārbaudēm.

Savukārt uzņēmuma datorspeciālisti iznīcināja visu datoros glabāto informāciju.

Kopš tā brīža klientiem vairs netika izmaksāta nauda.

Jau 20. februārī SAN vadītāja Aleksandra Poļšenko miesassargi iztukšoja bankas kontus, izņemot četrus miljonus rubļu (76 800 latu). Savukārt kopš 21. februāra ar Poļšenko un viņa sievu vairs nebija iespējams sazināties.

Tiek lēsts, ka finanšu piramīdas nodarītie zaudējumi sasniedz vairākus desmitus miljardus rubļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!