Foto: Kadrs no video

ASV Floridas štata rietumos Homosasas upē atrasts lamantīns, kuram uz muguras ieskrāpēts vārds "Tramps", ziņo medijs "The New York Times".

Ūdenī mītošais zīdītājs gan neesot nopietni cietis, jo uzraksts izveidots ūdensaugu slānī, kas noklāj dzīvnieka ķermeni, laikrakstam norāda ASV Savvaļas dzīvnieku un zivju resursu aizsardzības dienestā.

Tomēr varasiestādes sākušas vainīgās personas meklēšanu. Par kaitēšanu dzīvniekam draud līdz 50 tūkstošiem dolāru liels naudassods un līdz gadam ilgs ieslodzījums.

Floridas iedzīvotāja Heilija Voringtona, kura atrada aprakstīto lamantīnu, medijiem stāsta, ka dzīvnieks izskatījies vesels, taču izrādījis "stresa pazīmes". Ūdensaugu apauguma slānis uz lamantīna ķermeņa bijis samērā biezs – uzraksts izgriezts līdz ādai, taču tā neesot bojāta.

Tikmēr dabas aizstāvji par notikušo pauduši sašutumu un cer atrast vainīgo.

"Man ir pretīgi domāt, ka kāds var nodarīt ļaunu neaizsargātai radībai, sūtot, kā es saprotu, politisku vēstījumu. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai palīdzētu atrast un saukt pie atbildības to zaķpastalu," "The New York Times" citē organizācijas "Savvaļas aizstāvji" pārstāvi Elizabeti Flemingu.

Savukārt bezpeļņas organizācija "Bioloģiskās daudzveidības centrs" izsludinājusi piecu tūkstošu dolāru atlīdzību par lamantīna aprakstītāja identificēšanu.

Lamantīni ir lieli ūdenī mītoši zīdītāji, kuriem ASV ir aizsargājamas sugas statuss. Floridā mitinās aptuveni 6300 lamantīnu, šis dzīvnieks ir arī neoficiāls štata simbols.
Foto: EPA/Scanpix/LETA

Savukārt politiskajā vidē pašreizējais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien kļuva par pirmo ASV prezidentu vēsturē, pret kuru divas reizes sākts impīčmenta process.

Pie tā noveda 6. janvāra notikumi, kad Trampa atbalstītāju pūlis ielauzās Kongresa mītnē Kapitolijā, lai mēģinātu apturēt balsojumu par prezidenta vēlēšanu rezultātu un Džo Baidena uzvaras apstiprināšanu.

Tramps kopš vēlēšanām uzstāj, ka patiesais uzvarētājs ir viņš, jo esot notikusi krāpšanās. Lai gan viņa apgalvojumiem nav nekādu pierādījumu, viņš tos atkārtoja arī uzrunā atbalstītājiem, pirms tie ielauzās Kapitolijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!