ASV autobūvētājs "Ford Motor" paziņojis, ka atsauc vairāk nekā 52 000 jauno "Ford Explorer" un "Mercury Mountaineers" automašīnu, lai nomainītu riepas, kurām komplektācijas laikā radušies defekti.
Kvalitātes problēmas iemesls ir defektīva konveijera sistēma, kas izraisīja riepu berzi pret konveijera aso metāla malu tajā automašīnas pusē, kurā ir līdzbraucēja vieta.

Tā dēļ aptuveni 7 procentiem ASV Kentuki štata Luisvilas rūpnīcā saražoto automobiļu riepu virsmas izveidojās 2,54 centimetru dziļa plaisa, informēja "Ford" pārstāvis.

Viņš norādīja, ka atklātais defekts ir "rūpnīcas, nevis riepu problēma".

"Šis ir [riepu] ilgtermiņa izturības jautājums, lai gan mēs pret to attiecamies kā pret drošības jautājumu," teica "Ford" pārstāvis, uzsverot, ka plaisas neizveidojās tik dziļas, lai skartu riepas iekšējo korpusu.

Defekts atklāts "Michelin" un "Goodyear" riepām un tās tiks nomainītas pret līdzīgām riepām bez maksas, sacīja "Ford" pārstāvis, piebilstot, ka kompānija sāks izsūtīt ziņojumus autoīpašniekiem aptuveni nedēļas laikā.

Cits "Ford" riepu piegādātājs - "Bridgestone/Firestone" - pagājušajā gadā atsauca 6,5 miljonus riepu, kas bija uzstādītas "Ford Explorer" automobiļiem pēc tam, kad ASV federālās regulējošās institūcijas paziņoja, ka defektīvās riepas bijušas par iemeslu aptuveni 150 nāves gadījumiem ASV.

Tika konstatēts, ka protektors var atdalīties no riepas, ja automašīna brauc ar lielu ātrumu.

"Ford" un "Bridgestone/Firestone" viena otrai pieprasīja uzņemties atbildību par nāves gadījumiem, un abu kompāniju attiecības sasniedza tādu saspīlējuma pakāpi, ka "Bridgestone" pirmdien paziņoja, ka pēc gadsmitu ilgas sadarbības pārtrauks savas produkcijas piegādes ASV otram lielākajam autobūvētājam.

Attiecību pamatus starp abām kompānijām vēl 1895. gadā ielika Henrijs Fords un Hārvijs Faierstouns.

Pilnvarotā "Ford" pārstāvja Latvijā, kompānijas "Baltic Motors" ģenerāldirektors Ansis Auziņš BNS informēja, ka minētais atsaukums Latviju neietekmēs, jo šīs mašīnas tiek ražotas tikai Amerikas tirgum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!