ASV multimiljonārs Stīvs Fosets, kurš sesto reizi mēģina vienatnē ar gaisa balonu aplidot apkārt pasaulei, ir veiksmīgi šķērsojis sniegotos Andu kalnus un ceturtdienas rītā lidoja virs Patagonijas līdzenuma Argentīnā.
58 gadus vecajam Fosetam tagad jāsasniedz Folklendu salas, lai pārspētu savu iepriekšējo lidojumu 2001.gadā, kad vētras virs Argentīnas piespieda viņu pārtraukt lidojumu Brazīlijā.

Fosets trešdien gandrīz pārtrauca savu lidojumu, kad ceļā uz Čīles Andiem gaisa balons "Spirit of Freedom" nokļuva bīstamā pēkšņu pacelšanos un kritumu ciklā, kas novirzīja viņu no kursa un draudēja iztukšot hēlija krājumus.

Fosets, kurš ir uzkāpis pasaules augstākajos kalnos, pārpeldējis Lamanšu, uzstādījis daudzus rekordus burāšanā un peldēšanā un piedalījies sacensībās ar suņu ragavām Aļaskā, veiksmīgi turpina savu mēģinājumu vienatnē aplidot apkārt pasaulei ar gaisa balonu 12 vai 13 dienās.

Bijušais Čikāgas biržas brokers Fosets ceturtdienas rītā lidoja ar ātrumu 90 kilometri stundā virs Argentīnas dienvidu pilsētas Kalafates netālu no Čīles robežas, nezinot par asiņainajām sadursmēm starp Argentīnas policiju un demonstrantiem, kurās trešdien gāja bojā divi cilvēki.

Fosets 19.jūnijā pacēlās gaisā no Austrālijas, sesto reizi mēģinot vienatnē aplidot apkārt pasaulei ar gaisa balonu. Foseta pirmais mēģinājums 1997.gadā beidzās ar avārijas nolaišanos Krievijā, bet citā mēģinājumā 1998.gadā viņš gandrīz gāja bojā, kad vētra saplēsa balonu un viņš no 9000 metru augstuma iekrita Koraļļu jūrā Austrālijas ziemeļaustrumu piekrastē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!