Foto: Privātais arhīvs

Pirmssvētku laikā populārais latviešu dziedātājs Lauris Reiniks bija devies uz Lietuvu, lai piedalītos labdarības pasākumā par godu kādai lietuviešu meitenītei, kura bija pamodusies no komas ar Reinika hita Es skrienu lietuviešu versiju Aš begu.

Decembra sākumā Reiniks bija mērojis ceļu uz Lietuvas pilsētu Jonavu, kur ik gadu vietējā iedzīvotāja Loreta organizē labdarības koncertu akciju, bet Reiniks šoreiz turp bija devies kādas piecus gadus vecas meitenītes dēļ.

"Nezinu, tieši ar ko viņa slimoja, bet bērns gulēja slimnīcā, komā. Brīžos, kad meitenīte nāca pie apziņas, viņa visu laiku esot teikusi tikai: "Lauris, Lauris..." Loreta pat nav "iebraukusi", kas par Lauri," intervijā žurnālam SestDiena stāstīji dziedātājs.

Labdarības pasākumu organizatore Loreta iesākumā neesot sapratusi, par kādu Lauri slimā meitenīte runā, bet tad, kad internetā ieraudzījusi populāros Reinika videoklipus, sapratusi, ka meitenīte fano par latviešu dziedātāju.

"Kad mazā meitenīte atmodās no komas, pirmais, ko viņa dziedājusi, - Aš begu, begu vēl, prasījusi, kur Lauris. Jo pirms tam viņa bija teikusi, ka gribētu Lauri satikt, un Loreta piesolījusi, ka mani atradīs, lai viņa tikai izveseļojas," notikumus Lietuvā atstāstījis Reiniks.

Jonavā, kur noticis koncerts par godu mazās meitenītes atlabšanai, valdījusi īpaši emocionāla gaisotne, un bērns arī saticis savu elku.

"Viņai saka: "Re, kur Lauris!" Saktās un nesaprot - ir vai nav, un es arī nevaru neko pateikt, jo dziedu lietuviski, bet nerunāju brīvi," sarunā ar SestDienu atminējies Reiniks, kurš mazulītei uzdāvinājis arī biļetes uz savu lielo svētku koncertšovu, kas ceturtdien, 20. decembrī, notiks Arēnā Rīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!