Foto: AFP/Scanpix

Vācijas galvaspilsētā Berlīnē svētdien protestantu baznīcā notika dievkalpojums par slavenās kinofilmu sērijas "Zvaigžņu kari" tēmu, kura laikā mācītāji ar gaismas zobeniem vilka paralēles starp kristietību un šo kases grāvēju, savukārt draudzes locekļi bija tērpušies tā varoņu kostīmos.

Ciānas baznīca Berlīnes Mites (Vidus) rajonā izmantoja šonedēļ pasaules kinoteātros pirmoreiz demonstrēto filmu "Zvaigžņu kari: Spēks mostas" ("Star Wars: The Force Awakens") kā universālu līdzību par labo un ļauno.

Uz šo dievkalpojumu ieradās vairāki simti cilvēku laikā, kad daudzām Vācijas baznīcām ir grūti nodrošināt pietiekamu apmeklējumu, draudzes locekļu skaitu un ziedojumus.

Ziņu aģentūras AFP fotogrāfs fiksēja vairākus dievkalpojuma apmeklētājus "Zvaigžņu karu" populāro personāžu kostīmos, tai skaitā vairākus Dārtus Veiderus un vismaz vienu Zelēkli (Chewbacca).

29 gadus vecā mācītāja Ulrike Garve un 30 gadus vecais mācītājs Lūkass Ludevigs, sprediķojot pie altāra, arī demonstrēja gaismas zobenus.

"Jo vairāk mēs runājām par šīm filmām, jo vairāk paralēļu ar kristīgajām tradīcijām mēs saskatījām. Mēs gribam izskaidrot šīs paralēles dievkalpojuma apmeklētājiem," paziņoja Garve pirms šī pasākuma.

Ludevigs sacīja, ka viņš smēlies īpašu iedvesmu no Apustuļa Pāvila Vēstules romiešiem 12.nodaļas 21.panta vārdiem "Ļaunums lai tevi neuzvar, bet pats uzvari ļaunu ar labu!".

Vietējā prese ziņoja, ka baznīcas ērģelnieks Martins Klemencs nospēlējis "Zvaigžņu karu" slaveno muzikālo pavadījumu, un baznīcā uz liela ekrāna arī tika demonstrēti agrāko "Zvaigžņu karu" filmu klipi.

Garve uzsvēra "Zvaigžņu karos" pausto vēsti, ka ir iespējama glābšana pēc Tumšās puses noraidīšanas.

"Zvaigžņu karu" septīto filmu "Spēks mostas" trešdien sāka demonstrēt kinoteātri ārpus Ziemeļamerikas, un tā uzstādīja jaunus kases rekordus Lielbritānijā, Norvēģijā, Vācijā un Zviedrijā.

Piektdien, kad šo filmu sāka rādīt ASV un Kanādas kinoteātri, tā nopelnīja 120,5 miljonus ASV dolāru, kas ir jauns rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!