Foto: AP/AFP/Reuters/Scanpix/LETA

Āfrikas augstākā kalna Kilimandžaro nogāzēs izcēlies plašs krūmāju ugunsgrēks, atsaucoties uz Tanzānijas varasiestāžu pārstāvjiem, vēsta "Africa News".

Drīz pēc ugunsnelaimes iešanas plašumā līdz ar glābējiem kalnā liesmas devušies dzēst arī apmēram 500 brīvprātīgo. Degšanas platību izdevies ierobežot, bet liesmas joprojām redzamas desmitiem kilometru tālu, bet kalnu apņemošais sadūmojums saskatāms arī satelītattēlos.

Tanzānijas Nacionālo parku pārvaldes pārstāvis atzīmēja, ka degošais apgabals Kilimandžaro nogāzē vietējiem pazīstams kā Kifunikas kalns.

Lai gan Tanzānijā patlaban ir vasara, ugunsgrēku, visticamāk, netīšām izraisījis kāds parka darbinieks, uz atklātas liesmas gatavojot pusdienas tūristiem. Nacionālo parku pārvalde gan atzīmējusi, ka tūristi Kilimandžaro apkārtnē, kas ir populārs pārgājienu un kalnākāpšanas entuziastu galamērķis Tanzānijā, var justies droši.

Kilimandžaro ir vulkāniskas izcelsmes kalnu masīvs, Tanzānijas ziemeļaustrumos. Tas galvenokārt pazīstams savas centrālās un arī augstākās virsotnes Uhuru augstuma dēļ – tā paceļas 5895 metrus virs jūras līmeņa un ir augstākā kontinentā.

Lai gan kalnu masīvs ir vulkāniskas izcelsmes, zinātnieki uzskata, ka Kibo krāteris, kura malā ir arī Uhuru virsotne, pēdējo reizi aktīvs bijis pirms vairāk nekā 150 000 gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!