Spānijas kreisā partija "Podemos" Madrides centrā pulcējusi masveida demonstrāciju, sekojot Grieķijā vēlēšanās uzvaru guvušajai kreiso ekstrēmistu partijai SYRIZA, vēsta raidsabiedrība BBC.

Gājiena dalībnieki pulcējušies pazīstamajā Puerta del Solas laukumā, un uz vietas ieradušies autobusi ar demonstrantiem. Partijai "Podemos" tā ir pirmā šāda veida demonstrācija, ar kuru viņi cer piesaistīt desmitiem tūkstošus sekotāju. Madridē kārtību pašlaik uzrauga simtiem policistu.

Partija "Podemos", kas tulkojumā nozīmē "Mēs varam", ir izveidota pirms gada, un šobrīd pēdējās priekšvēlēšanu sabiedriskās domas aptaujās ir izvirzījusies vadībā. Partija uzvaras gadījumā, tāpat kā Grieķijā uzvaru guvusī partija SYRIZA, plāno pārskatīt Spānijas ārējā parāda izmaksas.

Partijas pārstāvji demonstrācijā izplatīja skrejlapas ar uzrakstu "politiķiem jākalpo cilvēkiem, nevis privātajām interesēm".

Tiek norādīts, ka daudzi spāņi ir vīlušies divās galvenajās Spānijas partijās – Sociālistiskajā partijā un labējā Tautas partijā, kas ieviesusi sociālo izdevumu samazinājumu. Abas partijas kreisi orientēto "Podemos" sauc par populistisku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!