Igaunijas Muhu salā trešdien ap pulksten 14.05, nezināmu iemeslu dēļ iebraucot ostā ar pārāk lielu ātrumu, piestātnē ieskrēja prāmis. Uz tā klāja esošie cilvēki, tostarp kaimiņvalsts prezidente Kersti Kaljulaida, incidentā nav cietuši, bet bojāta piestātne, kā arī kuģis un automašīnas uz tā, ziņo "Delfi.ee"

Igaunijas medijs vēsta, ka vēl trešdienas vakarā nav bijis skaidrs, vai pārāk lielais ātrums, ar kādu prāmis tuvojās piestātnei, bija tehniska vai cilvēku pieļauta kļūda. Par to uzsākta izmeklēšana un līdz tās noslēgumam atbildīgās personas paziņojušas, ka izvairīsies no spekulācijām.

Tikmēr esot skaidrs, ka postījumi šajā piestātnē, kas ir daļa no cietzemi un Muhu salu, kā arī tālāk – Sāremā salu – savienojošās infrastruktūras tīkla, nevarēšot salabot dažu dienu laikā. Prāmji kādu laiku pasažierus turpinās apkalpot pēc brīva grafika un saprotams, ka tie tiks nogādāti citās salu piestātnēs.

Prezidentes pārstāvis Tāvis Linamē "Delfi.ee" savukārt norādījis, ka incidentā viegli bojāta arī valsts galvas privātā automašīna. Viņa kopā ar ģimeni bijusi ceļā uz Sāremā, kur plānojusi atpūsties. Oficiālas darīšanas salā prezidentei neesot bijušas ieplānotas.

Avarējušais prāmis uzbūvēts 2015. gadā Polijas kuģu būvētavā "Remontowa" un šajā maršrutā uzsācis kursēt jau tā paša gada 29. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!